Sådan gør du hvis dit blinklys blinker hurtigt

Blinker dit blinklys hurtigt? Og vil du gerne vide, hvad du skal gøre ved problemet? Det har noget at gøre med det system, som styrer dine pærer og lys i bilen. Vi ser nærmere på det her. 

Sådan gør du hvis dit blinklys blinker hurtigt

Blinklyset blinker hurtigt af flere grunde 
Dit blinklys er, ligesom resten af dine billys, en del af bilens el-relæ, som bruges til at aktivere bremselygter, baklys, forlygter, tændingssystemer, benzinpumper, etc. Er der nogle kortslutninger i det, vil det påvirke det på negativ vis. Blinklysets hastighed er især bundet op dette system, men når det er sagt, kan der være en del grunde til, at det blinker for hurtigt.  

Hvis dit blinklys blinker hurtigt, kan det være af helt op til seks forskellige grunde.  

  1. Blinklys relæet er defekt 
  2. En eller flere af dine blinklys pære er sprunget eller defekte. 
  3. Der er monteret for små pære i blinklyset 
  4. Der er monteret et LED-blinklys, uden at der er skiftet til et LED-blinklys relæ. 
  5. Der er en fejl på ledningsnettet. 
  6. Der er en defekt blinklysafbryder. 

 

Lovkrav i forhold til for hurtigt blinkende blinklys 
Ifølge Bekendtgørelse om køretøjers indretning og udstyr, afsnit 2, paragraf 6, 2g, lyder det: “Blinklysets frekvens skal være mindst 60 og højst 120 pr. minut, og lys- og mørkeperioder skal være tilnærmelsesvis lige lange.“ Det betyder, at blinker dit blinklys hurtigere (eller langsommere) er det ikke lovmæssigt forsvarligt, og du vil højst sandsynligt få en bøde for det. Det er derfor ekstra vigtigt, at du får tjekket dine blinklys og får fejlen rettet med det samme, du opdager den. 

Blinklys blinker hurtigt med trailer 
Du kan også komme i situationer, hvor blinklyset blinker hurtigt med trailer på. Umiddelbart virker alt godt undtagen et blinklys, hvor det går med dobbelt hastighed og trailerens lys ikke blinker, som det skal. Det kan både være ledningen, som skal sættes ordentlig til, en defekt i ledningen eller trailerrelæet, der er i stykker. I så fald skal du have tjekket din trailer igennem. Især hvis din bils blinklys blinker, som det skal gøre. 

Blinklys blinker ikke - det lyser 
Er der til gengæld kun lys i dit blinklys - og ingen blink - så er der hovedsagligt også en fejl i bilens relæ, eller der kan i værste fald være noget galt med batteriet. Batteriet sender således ikke nok strøm op til pæren i blinklyset, og så lyser den kun. I disse tilfælde skal du sende din bil til værksted med det samme.  

Få dit blinklys til et værksted 
Det bedste, vi kan råde dig til, er at få dit blinklys og resten af dine lys kontrolleret på et autoriseret værksted. Har du en serviceaftale, vil det være nemt og hurtigt at få den kontrolleret og serviceret, så du kan komme til at køre igen. Får du samtidig bilen på et værksted tæt på dig, bliver det både hurtigere og nemmere. Det kan en Service- og Reparationsaftale hos DriveClever hjælpe dig med. 

Advarselslamper i din bil 

Hvad hedder de forskellige advarselslamper i din bils instrumentbræt? Og hvad står symbolerne for? Vi skal se nærmere på farverne på de forskellige advarselslamper, der kan lyse op i din bil, og hvad du skal gøre, hvis det sker. Vidste du i øvrigt, at I nogle biler kan der være over 30 forskellige lamper? Det skal vi kigge nærmere på. 

Hvad koster det at have bil?  

Skal du finde ud af, hvad det koster at have en bil? Du skal især være opmærksom på, hvilken type bil du har. Derudover skal du også kigge på løbende omkostninger ved brændstof og faste omkostninger såsom lån og forsikring. Det og meget mere kigger vi ind i, så du kan finde ud af, hvad du skal betale for at have bil.